JUNE 2024

PRESSEMELDING Kongelig Norsk Seilforening har inngått et samarbeid med selskapet TracTrac, som er markedsledende innenfor livetracking av sportsevenementer. 

KNS og TracTrac har signert en klubbavtale som innebærer at foreningen kjøper 120 trackere. Det betyr at foreningen får trackingsystemet i eget eie, fremfor å leie systemet og tjenestene for hver regatta som skal trackes, som er det vanlige.

Klubbavtalen gir foreningens teknologiske muligheter et stort løft. Ved å eie trackingsystemet får KNS mulighet til å tracke alle regattaer på egenhånd, i tillegg til å bruke systemet i treningssammenheng, med utstyr og kompetanse «in house».

Trackingleverandøren er begeistret for KNS sine ambisjoner om å bruke trackingsystemet i alle foreningens aktiviteter, og har derfor skreddersydd klubbpakken spesialtilpasset for KNS.

TracTrac er ledende på denne type tracking innenfor seiling, og var leverandør av trackingsystemet til OL i Tokyo. De har et tett samarbeid med dronebøye-leverandøren MarkSetBot. De to systemene er allerede integrert, og dette har naturligvis hatt sterk betydning for KNS sitt valg av dronebøyer og trackingsystem (Se egen pressemelding om investering i dronebøyer).

Med 120 trackere kan KNS tracke 120 båter samtidig. Dette antallet kan utvides etter hvert. Systemet vil benyttes i Færderseilasen og EM ORCi 2022, og mest sannsynlig også under Grundig Hankø Race Week.

Målsettingen til KNS er å bruke trackingsystemet i hele foreningen, både trening og regatta. Funksjonærene vil bli tilbudt opplæring i systemet, noe som vil gis i tilknytning til opplæringen i bruk av dronebøyene.

«Sammen med kjøpet av dronebøyer er dette et stort steg videre mot det å bli en internasjonal, ledende regattaarrangør. Vi gleder oss til å kunne benytte det siste innen tilgjengelig teknologi»

Karl Kjørstad, regattaansvarlig i KNS

For spørsmål, kontakt:

Karl Kjørstad
Regattaansvarlig
Kongelig Norsk Seilforening
Tlf: +47 934 30 356
Epost: karl@kns.no

News

#dhworlds2024

Boat rental

In June 2024, we are ready to welcome doublehanded sailors from all over the world to Oslo. We understand that some may find it a

Read more »
Uncategorized

The ORC Euros Movie

«🎥🌊 Take a trip down memory lane with us! Relive the incredible moments from last summer’s European Championship in ORC at Hankø. It was an

Read more »
#orceuropeans

The Winners

Full resultsVideos and photos from the event Class A1. HALBTROCKEN 4.5 GER With skipper Michael Berghorn and crew Hasso Höher, Linus Döpp, Konrad Nehrenberg, Jojannes

Read more »
#orceuropeans

New Champions crowned

It came down to the last inshore race of the series for the winners and podium positions to be determined at the 2022 ORCi European Championship.

Read more »