JUNE 2024

PRESSEMELDING Kongelig Norsk Seilforening har inngått et samarbeid med selskapet TracTrac, som er markedsledende innenfor livetracking av sportsevenementer. 

KNS og TracTrac har signert en klubbavtale som innebærer at foreningen kjøper 120 trackere. Det betyr at foreningen får trackingsystemet i eget eie, fremfor å leie systemet og tjenestene for hver regatta som skal trackes, som er det vanlige.

Klubbavtalen gir foreningens teknologiske muligheter et stort løft. Ved å eie trackingsystemet får KNS mulighet til å tracke alle regattaer på egenhånd, i tillegg til å bruke systemet i treningssammenheng, med utstyr og kompetanse «in house».

Trackingleverandøren er begeistret for KNS sine ambisjoner om å bruke trackingsystemet i alle foreningens aktiviteter, og har derfor skreddersydd klubbpakken spesialtilpasset for KNS.

TracTrac er ledende på denne type tracking innenfor seiling, og var leverandør av trackingsystemet til OL i Tokyo. De har et tett samarbeid med dronebøye-leverandøren MarkSetBot. De to systemene er allerede integrert, og dette har naturligvis hatt sterk betydning for KNS sitt valg av dronebøyer og trackingsystem (Se egen pressemelding om investering i dronebøyer).

Med 120 trackere kan KNS tracke 120 båter samtidig. Dette antallet kan utvides etter hvert. Systemet vil benyttes i Færderseilasen og EM ORCi 2022, og mest sannsynlig også under Grundig Hankø Race Week.

Målsettingen til KNS er å bruke trackingsystemet i hele foreningen, både trening og regatta. Funksjonærene vil bli tilbudt opplæring i systemet, noe som vil gis i tilknytning til opplæringen i bruk av dronebøyene.

«Sammen med kjøpet av dronebøyer er dette et stort steg videre mot det å bli en internasjonal, ledende regattaarrangør. Vi gleder oss til å kunne benytte det siste innen tilgjengelig teknologi»

Karl Kjørstad, regattaansvarlig i KNS

For spørsmål, kontakt:

Karl Kjørstad
Regattaansvarlig
Kongelig Norsk Seilforening
Tlf: +47 934 30 356
Epost: karl@kns.no

News

Uncategorized

Hva er ORC?

ORC = Offshore Racing Congress Det grunnleggende prinsippet #TheEqualChanceToWin refererer til hvordan ORC-systemet kan vurdere nesten alle typer båter på en vitenskapelig og upartisk måte

Read more »
#dhworlds2024

KNS står bak VM

I begynnelsen av juni skjer det: Kongelig Norsk Seilforening (KNS) inviterer hele seilnorge til å være med på Oslo Race Week 2024 – fra 8.

Read more »
#dhworlds2024

69 lag har meldt seg på

Det er hele 69 lag fra 10 forskjellige nasjoner som har meldt seg på til verdensmesterskapet for kjølbåter, der man seiler to om bord. Lagene

Read more »
#dhworlds2024

Merry Christmas

It is great to see that there are already 53 teams that have signed up for the championship. We look forward to welcoming all of

Read more »