JUNE 2024

ORC = Offshore Racing Congress

Det grunnleggende prinsippet #TheEqualChanceToWin refererer til hvordan ORC-systemet kan vurdere nesten alle typer båter på en vitenskapelig og upartisk måte for å skape rettferdige vurderinger, og dermed gi alle båter en like stor sjanse til å vinne på løypa.

Hvorfor trenger vi handicap ?
For å tillate båter av forskjellige størrelser og egenskaper å konkurrere mot hverandre med en like stor sjanse til å vinne. Vurderinger eller handicap korrigerer deres tidsforskjell og setter dem på samme nivå.

Hva er et ideelt vurderingssystem?
Søket etter et perfekt vurderingssystem er nesten like gammelt som konkurranseseiling. Båteiere, seilere, designere og handicappere leter alltid etter løsninger som fungerer når båtdesign endres med tiden.


ORC bruker vitenskap
ORC Rating Systemer bruker vitenskap og teknologi for å utvikle sine handicap-systemer.

Bruk av dette systemet kan bidra til å svare på enda mer detaljerte spørsmål, for eksempel ved hvilken vindhastighet og vindvinkel vil det asymmetriske spinnakeren være raskere enn storseilet eller fokka mens man seiler. Eller hva er den optimale VMG for en gitt vindhastighet.

Og systemet fungerer for nesten alle tenkelige båttyper: det er nesten 96 000 poster med ORC-sertifikater utstedt over hele verden de siste 20 årene for båter fra 18 til 100 fot. Dette inkluderer standardproduksjonsbåter, en design offshore-klasser, skreddersydde båter og prototyper, klassiske eller vintagebåter.

ORC er objektiv
ORCs vurderingssystemer er basert på vitenskap og komplett båtmåling. Det er ingen gjetting eller subjektive elementer. Siden vitenskapen utvikler seg i vår forståelse av hvordan seilbåter oppfører seg, oppdateres systemet hvert år for å forbedre nøyaktigheten. Dette er hovedoppgaven til den internasjonale tekniske komiteen (ITC), som består av kjente yacht-designere og eksperter innen aero- og hydrodynamikk, materialteknologi og båtbygging. ITC forsker kontinuerlig på måter å forbedre ORCs VPP ved å bruke både nye og etablerte forskningsverktøy, som tanktesting, vindtunnelstudier, CFD-metoder og verktøyene som er tilgjengelige i moderne skipsbygging, samt kontinuerlig analyse av løpsresultater gjennom sesongen.

News

Uncategorized

Hva er ORC?

ORC = Offshore Racing Congress Det grunnleggende prinsippet #TheEqualChanceToWin refererer til hvordan ORC-systemet kan vurdere nesten alle typer båter på en vitenskapelig og upartisk måte

Read more »
#dhworlds2024

KNS står bak VM

I begynnelsen av juni skjer det: Kongelig Norsk Seilforening (KNS) inviterer hele seilnorge til å være med på Oslo Race Week 2024 – fra 8.

Read more »
#dhworlds2024

69 lag har meldt seg på

Det er hele 69 lag fra 10 forskjellige nasjoner som har meldt seg på til verdensmesterskapet for kjølbåter, der man seiler to om bord. Lagene

Read more »
#dhworlds2024

Merry Christmas

It is great to see that there are already 53 teams that have signed up for the championship. We look forward to welcoming all of

Read more »